Hverdagsglimt

På tur med Leonora og hjemmelavet modellervoks

Ferieaktivitet #3

Ud i det gode vejr og hjemmelavet modellervoks.

I dag skulle farmor hjem igen, så Leonora blev pakket godt ned i barnevognen. Så hun ikke kom til at fryse, når vi skulle følge farmor til bussen.

Isabella med Leonora i dukkevognen.

Det var skønt at komme ud i solen og få støvet ud af håret og næsen.

Frokost i den lokale pølse”vogn”

I flere år har vi ikke kunnet få en ordentlig ristet med brød, eller en halv grillkylling med fritter. Sidste år åbnede den meget savnet havnegrill igen og der kom endelig et alternativ til pizzaerne.

Og nå nu det var ved frokosttid, at farmor skulle med bussen. Kunne vi jo lige så godt få frokosten mens vi alligevel var ude at blive luftet. Og her kunne vi også blive fri for støvet.

 

Hjemmelavet modellervoks

Et stort hit herhjemme er modellervoks, jeg synes bare det hurtigt kan blive for dyrt. For tit bliver alle farverene blandet sammen, og bliver kedelig brun. Og så synes jeg at det man køber, er meget fedtet og klæber sig fast til de ting de bruger i legen. Problemet er nu løst ! Vi laver vores eget hjemmelavet modellervoks, det er billigt, nemt, det indeholder ikke giftige indgredienser og så kan det gemmes i køleskabet (i en lufttæt beholder) omkring en måneds tid, og hvis vi ikke har noget i køleskabet laver vi bare en ny portion, det tager omkring 20 minutter.

Opskrift på hvordan du kan lave dit eget hjemmelavet modellervoks:

5 dl mel

2 dl fint salt

2 spsk olie (fx. solsikke olie)

2 spsk citronsyre (kan købes i almindelig dagligvarebutikker)

2-5 dl vand

Frugtfarver til indfarvning

Bland mel salt,olie og citronsyren sammen i en skål

Kog vandet i en elkedel

Hæld vandet i skålen. og rør det sammen. Ælt det herefter i hånden indtil det har den rette modellervoks konsistens, bare vær opmærksom på at det stadig kan være varmt.

I dag havde vi kun rød frugtfarve hjemme.

Så er der kun tilbage, at slippe fantasien løs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *