Teens

Må en mor have et yndlingsbarn??

Når den ene bare skiller sig lidt ud og er yndlingen.

I dag da jeg skulle hente pigerne i SFO’en, havde Margrethe ikke tid til at skulle med hjem. Hun havde dårligt tid til at sige hej til mig, hun var jo lige igang med spidse farveblyanter sammen med en af pædagogerne.

Han er også lidt af en spøgefugl og siger så, Margrethe nu skal du være sød ved din mor, ellers er du jo ikke hendes yndlingsbarn mere.

Nej siger jeg med et glimt i øjet, Frederik er mit yndlingsbarn. Jeg fortæller ham tit at du er bare mit yndlingsbarn, men det må du ikke fortælle dine søstre.

Selvfølgelig er de alle 4 mine yndlingsbørn på hver deres måde. Men vi kan aldrig komme uden om at Frede er lidt mere speciel, han er jo den første og han er den eneste dreng. Og som den pylremor jeg er, så er han mors lille dreng (han er 18 år).

Verdens bedste storebror

Frede og jeg har én ting mere til fælles. Vi har begge ADHD og kæmper begge vores daglige kampe.

Frede fik diagnosen som 8 årig, og selvom der nogen gange følger fordomme med de 4 bogstaver. Så var jeg glad for at få sat ord på, hvorfor han reagerede eller handlede som han gjorde i forskellige situationer.

Jeg tænker da også nogen gange, at havde vi nu fået af vide noget før, at han havde ADHD, og sat ind med de rette hjælpemidler. Så havde han knækket læsekoden, og gjort folkeskolen mindre pinefuld.

Men så alligevel, det er sku da lige meget, at han ikke fik knækket den læsekode. Han har jo klaret hele folkeskolen, og gået direkte videre til hans drømmeuddannelsen. Og tilmed fået lærepladsen som lastbilchauffør i første forsøg.

Heldigvis ligner han ikke sin mor på det punkt, jeg skulle blive 36 før jeg fandt min plads i livet.

Frederik er på mange måder en fantastisk, og ja som mor skal jeg jo sige det.

Men man kan da ikke være andet end stolt af den dreng. Han elsker sine søstre og tager sig så godt af dem.

Og han er altid klar med en hjælpende hånd hvis hans far, bonusfar eller bedstefar har brug for det. Og så er det jo bare en bonus for Frede at der stort set altid er en stor maskine (læs lastbil), indblandet i de projekter de skal lave.

Den dreng har jo været bidt af en gal lastbil siden han blev født. Hans første stykke legetøj, som var købt inden han blev født, var da også en lastbil.

Snyder så vandet driver.

Det eneste Frederik IKKE er god til, er at snyde i spil. Vi sidder en dag og spiller vildkatten, Frederik, Hanne og jeg, så lige pludselig udbryder tossen. Jeg har snydt det er derfor jeg har vundet alle gangene.

Han er måske ikke mit yndlingsbarn, men han er uden tvivl min yndlingsdreng. Og så er han den eneste af af mine 4, der gider stene til den samme danske film, med mig, hver gang vi har chancen (læs når Nielsen er faldet i søvn i lænestolen).

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *