Hverdagsglimt

Den perfekte mor eller lortemor!

  

Jeg er ret ofte en lorte mor og ikke den perfekte mor!

Okay, det lyder måske værre, end det er, men jeg gør tit ting, hvor jeg efterfølgende tænker, ‘Det ku’ du godt ha’ gjort anderledes!’ Noget jeg er ret sikker på, at ALLE forældre kender til.

Nogle gange hæver jeg stemmen eller skælder ud.  Det er som regel i situationer, hvor jeg bliver frustreret eller føler mig drænet for energi. Som efter en længere periode med en teenager, hvis drømme og håb med livet rækker længere ud end hvad der lige pt er muligt.

Kort fortalt.

Vores teen er efter et år på efterskole, kommet hjem og er startet på gymnasiet. Efter en uge.. agh måske fjorten dage på gymnasiet fortalte hun, at hun ikke ville gå på gym. i Slagelse men i KBH…. ØHHH hvor f….. kom det lige fra?

Jeg prøver på bedste vis at forklare hende at det ikke er en mulighed, for hvor vil du bo og hvordan vil du have råd til at bo i KBH? Svaret kom prompte, jeg er under 18, så det skal du betale. Igen ØHHHH nej det tror jeg nu nok ikke lige jeg skal, du kan blive på gym. i Slagelse og bo her.

Så skal jeg da ellers lige love for møllen den startede, og det er alt der skal diskuteres.  Det skal lige siges, at vi har professionel hjælp, og der er flere tiltag igang. Så vi kan hjælpe teen og ikke mindst os selv.

Flade batterier

Jeg er nogle dage helt drænet for energi, og batterier føles helt afladet. Det er de dage, hvor jeg tager mig selv i at skælde de små ud over det mindste. Det er også de dage hvor jeg har allermest skyldfølelse. For hvorfor skal jeg være såden en lorte mor og sige nej til alting. Jeg går rundt herhjemme som om jeg er på autopilot, gør de ting der nu skal gøres i dagligdagen. Og har et autosvar til alle spørgsmål… NEJ…

Så kommer skylden op i en igen, når man lige mærker efter hvad der blev spurgt efter. Nej hov jeg mener, ja selvfølgelig må du får en tår drik.

Jeg bliver også en lortekone, når jeg kommer til at skælde Nielsen ud, fordi jeg hele tiden skælder ud..

Andre gange giver jeg efter. Fordi jeg ikke har overskud til andet. Og så får de små der skål chips, de spørger efter lige inden aftensmaden. Eller giver dem lov til (ser gennem fingerne med) at de sidder med deres telefoner eller iPads, fra de kommer hjem fra skole til vi skal spise aftensmad. Igen kommer skyldfølelsen, hvad skal der ikke blive af de børn, når jeg lader dem sidde med ansigtet dybt begravet i telefonen, og suger alt hvad de ser på youtube til sig.

Så får Nielsen en tur mere… Vi skal altså alle sammen blive bedre til at ligge de telefoner fra os, og så lave noget sammen. Samtidig med at jeg selv i samme stund starter et nyt spil eller tjekker facebook for 20. gang på 30 minutter.

Den perfekte mor

Bliver jeg nok aldrig, men der er altid lys i mørket. Og de dage hvor det hele bare spiller herhjemme, så suger jeg lyset til mig og får ladet batterierne op. Jeg ved af bitter erfaring, at det kun er et spørgsmål om tid, for den næste konflikt starter. Men indtil da nyder jeg at kunne give endnu flere kys og kildeture, have overskud til at sige JA, have overskud til at lave noget sammen og have overskud til at være glad. Ja og selvfølgelig være Nielsens kone der har overskud til mere end bare…..

Men findes den perfekte mor, eller er det bare et det glansbillede vi helst vil have folk ser. Jeg håber i hvert fald at mine børn, ser mig som deres perfekte mor. Selvom jeg til tider skælder ud og ofte mener at ved hvad der er bedst for dem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *