Hverdagsglimt

Afhængighed!

Afhængigheden findes i mange forklædninger.

Det er ikke kun rusmidler, man kan blive afhængig af, og listen over ting man kan blive afhængig er meget lang.

I dag kan man blandt andet blive behandlet for:

* Alkoholmisbrug

* Narkotikamisbrug.

* Ludomani/Spillemani.

* Købemani eller shopaholic som det også kaldes

Jeg er også afhængig…. mobilafhængig, og den stjæler mig fra min familie. Så nu har jeg besluttet at gå på afvænning, ikke fordi jeg helt skal stoppe med at bruge den. Jeg skal bare bruge den mere fornuftigt, så jeg kan gå foran med et godt eksempel for mine unger.

Hvordan bliver jeg så afvænnet?

Årh jo jeg har jo en smartphone som kan så meget, så jeg går på afvænning ved hjælp af “problemet”. I den nye opdatering på iphonen, kom der et der pludselig et nyt program til syne. Skærmtid – og den første ugentlige rapport viste at jeg brugte min iPhone i gennemsnit 4 timer og 20 minutter HVER DAG (i sidste uge). Jeg havde brugt 8 timer på facebook og 10 timer på spillet Bricks n Balls.

Så tror jeg da nok lige den dårlige samvittighed slog mig ind i det næste århundrede, så er der sku ikke noget at sige til jeg ikke får lavet noget herhjemme. Eller at mine unger også altid sidder med en telefon eller iPad foran sig, de ser jo at jeg også gør det hele tiden.

Men nu skal det være nok, i går indstillede jeg skærmtid på min iPhone. Så klokken 15 idag lukkede alle mine apps ned og det var kun muligt for mig at modtage sms’er og opkald.

OMG hvad skal jeg nu lave, allerede 10 minutter efter nedlukningen mærkede jeg den første restløshed. Men heldigvis for mig, så havde Nielsen er fridag og han foreslog at vi gik en tur. Da vi kom hjem satte pigerne sig igen med deres telefoner, og jeg mærkede hurtigt at jeg manglede noget. Hey skal vi ikke spille fisk, jo sagde isabella, og så gik kampen ind.

Det bliver en svær tid.

Jeg er ikke i tvivl om at det bliver hårdt, man har jo næsten bygget sit liv op omkring smartphonen. Og den var da heller ikke mange sekunder over 20 før jeg tjekkede facebook.

Men hvis der skal hundrede spil fisk til, før jeg slipper af med restløsheden. Så er det det hele værd, for udover jeg selv glemmer telefonen et øjeblik, så kommer pigerne også væk fra deres.

I morgen bliver der lukket ned igen, og jeg vil helt sikkert mærke trangen. Men som jeg sagde til Nielsen tidligere – tænk på alt det jeg kan få lavet herhjemme – alle mine hængepatier og småprojekter. Så slipper jeg måske også af med den dårlige samvittighed. Det er da WIN WIN.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *